Behandeling Chalazion

Gebruik zo kort mogelijk na het ontstaan van het Chalazion het EyeCure oogmasker. Het masker maakt de dikke talg warm zodat hij, net als een klontje boter in de pan, vloeibaarder wordt. Als u direct aansluitend het Chalazion met de warme kompressen masseert, drukt u langzaam, met kleine beetjes, de dun geworden talg uit de verstopte talgklier. Het bultje zal hierdoor in veel gevallen verkleinen en uiteindelijk helemaal verdwijnen.

Hoe het ooglid te masseren?

Direct na het oogmasker legt u één vinger op het bultje in het ooglid. Druk er zachtjes op en maak ronddraaiende bewegingen naar de ooglidrand toe. Doe dit enkele minuten achter elkaar. Hierdoor zal de talg met kleine beetjes uit de talgklier worden gedrukt. Omdat de talg transparant is, kun je dit met het blote oog niet zien.

Soms is het niet mogelijk om het Chalazion weg te krijgen met warme kompressen en massage. Is het na een week nog niet gelukt? Maak dan een afspraak bij uw huisarts of oogarts. Eventueel kan besloten worden het Chalazion weg te halen. De oogarts verdooft het ooglid en klapt het naar buiten. Vervolgens wordt er een klein sneetje in het bobbeltje gemaakt waardoor de inhoud er uit kan komen.

Meer weten? Lees meer over Chalazion of bekijk hoe het EyeCure oogmasker hier kan helpen om oogklachten te verminderen.