Veel gestelde vragen over EyeCure Oogmasker

Hieronder staan veelgestelde vragen over het EyeCure Oogmasker.

Hoe werkt het zelfwarmende EyeCure oogmasker?

EyeCure oogmasker creëert een warme vochtige omgeving voor de ogen. Warmte helpt om de (verstopte) talgkliertjes te legen, doordat warmte de talg zachter maakt. Verder helpen warmte en ooglidmassage de klieren van Meibom bij de productie van het vetlaagje van de traanfilm. Dit vetlaagje voorkomt verdamping van de waterige laag van de traanfilm zodat het hoornvliesoppervlak niet zo snel uitdroogt.

Waar is EyeCure oogmasker verkrijgbaar?

EyeCure oogmasker is verkrijgbaar bij de apotheek.

Wat kost EyeCure oogmasker?

Eén verpakking EyeCure oogmasker bevat 2 oogmaskers en kost EUR 19,95. Elk masker is ca. 90 keer opnieuw te gebruiken.

Ik heb zojuist mijn nieuwe verpakking geopend, en een of beide maskers zijn hard (niet vloeibaar) en doen het niet. Wat nu?

Het kan gebeuren dat uw pakketje tijdens het transport is gevallen. Door een harde klap of val kunnen de maskers geactiveerd worden. Dit is niet erg, zij moeten dan alleen uitgekookt worden, net zoals u na elk gebruik dient te doen. Daarna zullen ze vloeibaar zijn en – na afkoelen – gewoon goed functioneren. Het is vervelend dat u eerst een handeling moet verrichten, maar het is geen defect, maar een typische producteigenschap.

Moet ik mijn contactlenzen uitdoen voor ik EyeCure oogmasker gebruik?

Ja. Voor een goede werking moet u uw contactlenzen verwijderen. Volgt u na het verwijderen van uw contactlenzen en eventuele oogmake-up het “stappenplan voor gebruik”.

Moet ik mijn oogmake-up verwijderen voor ik EyeCure oogmasker gebruik?

Ja. Voor een goede werking moet u uw oogmake-up voor gebruik verwijderen. Volgt u na het verwijderen van uw oogmake-up en eventuele contactlenzen het “Hoe werkt EyeCure oogmasker?”.

Er zijn ronde en wat grotere ovale wattenschijfjes te koop. Welke moet ik gebruiken?

Beide formaten zijn geschikt voor gebruik in het EyeCure oogmasker. Wij adviseren u echter om de wat grotere ovale wattenschijfjes te gebruiken; deze hebben iets meer volume en maken daardoor iets meer contact met de oogleden. Maar de kleine ronde zijn ook geschikt.

Hoe vaak en hoe lang moet ik EyeCure oogmasker gebruiken?

Wij adviseren om EyeCure oogmasker twee maal per dag 6 minuten te gebruiken. Als u het masker gebruikt tegen Blefaritis, MGD, of droge ogen, houdt u er dan rekening mee dat dit meestal chronische aandoeningen zijn. U moet het masker dan ook steeds blijven gebruiken. Als u het masker gebruikt voor een Chalazion (gerstekorrel in het ooglid) of een Hordeolum (strontje) dan gebruikt u het masker tot de klacht is verholpen.

Wanneer kan ik resultaat verwachten?

De klachten zullen niet onmiddellijk verminderen. Na twee tot zeven dagen zullen ze geleidelijk afnemen.
Realiseert u zich dat Blefaritis, MGD en Droge ogen meestal chronische kwalen zijn. De klachten komen terug zodra u stopt met het gebruik van EyeCure oogmasker.

De klachten verminderen niet, wat nu?

Als uw klachten na een week niet verminderd zijn, neemt u dan contact op met uw arts. Wellicht hebben uw klachten een andere oorzaak.

Wanneer mag ik EyeCure niet gebruiken?

  • Vochtige warmte kan bepaalde vormen van eczeem verergeren. Als uw eczeemklachten verergeren, raden wij u aan contact op te nemen met uw arts.
  • Bij glaucoom: bij glaucoom mag er niet te veel druk op de ogen worden toegepast. Trek de elastieksluiting in dit geval niet te strak aan, of leg het masker op uw ogen zonder gebruik te maken van de elastieksluiting.
  • Heeft u korter dan een maand geleden een staaroperatie of een operatie voor glaucoom ondergaan? Pas dan op bij het masseren van de bovenoogleden. Raadpleegt u voor gebruik van EyeCure eerst uw oogarts.
  • Gebruik EyeCure niet als u merkt dat het oogmasker lekt of beschadigd is. 

Hoe wordt de warmte veroorzaakt?

Het buigen of ” klikken ” van de metalen schijfjes in het oogmasker veroorzaakt een reactie waardoor de vloeistof in het masker zal kristalliseren. Door deze kristallisatie ontstaat de warmte.
Nadat de vloeistof is uitgekristalliseerd is het aan te raden het oogmasker te masseren om het zacht en buigzaam te maken. Door massage blijft het masker ook langer warm .
EyeCure oogmasker heeft, een vooraf bepaalde hoeveelheid energie, die pas vrijkomt zodra u het masker activeert. Deze energie wordt gebruikt om het masker te verwarmen tot de juiste temperatuur. De rest van de energie wordt gebruikt om die temperatuur een tijd vast te houden. Dit kan, omdat niet alle vloeistof onmiddellijk kristalliseert. Moleculen die niet nodig zijn om het masker te verwarmen blijven vloeibaar en kristalliseren pas als zij nodig zijn om gewenste temperatuur te bereiken. Dit betekent ook dat een masker dat al warm is voor het wordt geactiveerd , de warmte na activatie langer zal vasthouden. Het heeft dan minder energie nodig om de ideale temperatuur te bereiken, waardoor het energie overhoudt om langer warm te blijven .
Vindt u dat uw masker erg snel afkoelt? Dan kunt u overwegen om het masker voor gebruik even op te warmen, bijvoorbeeld door het onder de handwarme kraan te houden, of door het even op de verwarming te leggen.

Is de temperatuur van EyeCure veilig? Kan ik mij niet verbranden?

De temperatuur van EyeCure oogmasker is veilig voor de toepassing op het gebied rond de ogen, mits u het masker volgens voorschrift (dus in combinatie met de wattenschijfjes) gebruikt. De temperatuur zal de 45°C dan niet overschrijden. Dit is exact de juiste temperatuur voor een succesvolle behandeling van uw klachten.

Wilt u het masker zonder wattenschijfjes gebruiken? Wacht dan enige tijd tot het masker voldoende is afgekoeld. Zonder wattenschijfjes zal de temperatuur hoger worden dan 50°C.; dit is te warm voor gebruik op de ogen. De warmte moet prettig aanvoelen en geen pijn doen. Wij adviseren u om bij gebruik zonder wattenschijfjes na activatie van het masker minimaal 10 minuten te wachten tot het voldoende is afgekoeld.

Hoe kan ik er voor zorgen dat het masker langer warm blijft?

Het oogmasker zal altijd lang genoeg warm zijn voor een goede behandeling van uw klachten. Vindt u het prettig om het masker wat langer op te houden? Door het masker voor te verwarmen, bijvoorbeeld door het onder de warme kraan te houden of door het op de verwarming te leggen, kunt u ervoor zorgen dat het langer warm blijft. U kunt het masker na het activeren ook even masseren zodat het zacht en buigzaam wordt en langer warm blijft. Hoe warmer het masker van tevoren is, hoe langer het warm zal blijven. Let op: u kunt het masker niet activeren als het warmer is dan 50°C.

Wat betekent het als ik witte kristallen in het oogmasker zie?

Als u het masker gedurende langere tijd in zijn gekristalliseerde (dus harde) vorm heeft bewaard kan een kleine hoeveelheid water uit het masker verdampen. Hierdoor wordt de oplossing die in het masker zit iets meer geconcentreerd. Deze iets meer geconcentreerde oplossing ziet er dan wat “sneeuwvlokachtig” uit. Het masker werkt nog steeds, maar de temperatuur zal iets hoger zijn. U kunt het masker weer in zijn originele vorm proberen te krijgen door het iets langer te koken, het vervolgens in de pan te laten en het in het water af te laten koelen.

Mijn wattenschijfjes zijn op. Kan ik het masker toch gebruiken?

Wilt u het masker zonder wattenschijfjes gebruiken? Wacht dan enige tijd tot het masker voldoende is afgekoeld. Zonder wattenschijfjes zal de temperatuur hoger worden dan 50°C.; dit is te warm voor gebruik op de ogen. De warmte moet prettig aanvoelen en geen pijn doen. Wij adviseren u om bij gebruik zonder wattenschijfjes na activatie van het masker minimaal 10 minuten te wachten tot het voldoende is afgekoeld

Hoe lang kan ik met een masker doen?

Na ongeveer 90 keer (een kwartaal) vermindert de werking van het masker. Voor een goede behandeling van de klachten is de juiste temperatuur noodzakelijk. Als u merkt dat het masker minder warmte afgeeft, bent u toe aan een nieuw masker.

Waarom is EyeCure na gebruik helemaal hard geworden?

Als u het masker activeert, gaan zich onmiddellijk kristallen vormen. Deze kristallen blijven nog een tijdje zacht, maar als ze afkoelen worden ze langzaam hard. Als het masker helemaal is afgekoeld, zal het redelijk hard zijn. Na uitkoken wordt de gel weer vloeibaar.

Waarom moet EyeCure Oogmasker na gebruik worden uitgekookt?

Om het masker opnieuw te kunnen activeren moet u het masker gedurende 6 minuten uitkoken in een pan met ruim kokend water. De groene gel wordt dan weer helder en vloeibaar, waarna u het masker met het clicksysteem weer kunt activeren.

Hoe lang moet ik EyeCure Oogmasker na gebruik uitkoken?

U moet het masker gedurende 6 minuten uitkoken.

Ik heb het masker uitgekookt, maar nu heeft het zichzelf geactiveerd. Is mijn masker kapot?

Nee, waarschijnlijk niet. De oorzaak is waarschijnlijk dat u het masker niet lang genoeg heeft gekookt. Als het vaker gebeurt en u heeft het masker lang genoeg gekookt, kijkt u dan bij: garantie

Ik heb het masker uitgekookt. Hoe lang moet ik wachten voor ik het masker kan gebruiken?

Wacht u minimaal een half uur, totdat het masker voldoende is afgekoeld voor gebruik. Vóór die tijd is het masker te warm voor de gevoelige huid rond de ogen.

Kan ik het masker ook in de magnetron opwarmen?

Nee. U mag het masker absoluut niet in de magnetron verwarmen. Het masker bevat twee metalen discs. Metalen voorwerpen hebben soms een zodanige vorm dat ze de magnetronstraling als een holle spiegel weerkaatsen naar één punt. Het kan dan voorkomen dat bijna het hele vermogen van de magnetron wordt geconcentreerd in een klein volume. Dat leidt tot zeer sterke plaatselijke verhitting of de vorming van vonken.

Verwarming in de magnetron zal schade aan het masker toebrengen.

Kan ik het masker ook koud gebruiken, bijvoorbeeld voor gezwollen ogen of wallen?

Ja. U kunt het masker ook koud gebruiken. Plaatst u het masker voor gebruik 1 à 2 uur in de koelkast (let op: niet in de vriezer!). U kunt het masker voor onbepaalde tijd in de koelkast bewaren.

Ik wil warmte- en koudetherapie graag afwisselen. Kan ik het masker als het uit de koelkast komt meteen activeren?

Ja. U kunt het masker ook als het koud is meteen activeren. Het zal daarna de juiste temperatuur aannemen.

Kan ik het masker ook in de vriezer doen?

Nee. In de vriezer zal het masker beschadigen. Om het masker koud te gebruiken kunt u het wel in de koelkast leggen.

Ik heb de metalen schijfjes geprobeerd te klikken maar er gebeurt niets.

Bij een nieuw masker kan het voorkomen dat u de eerste keer een paar keer moet klikken. Het masker kan alleen geactiveerd worden als het in vloeibare toestand is, en voldoende is afgekoeld. Is uw masker niet vloeibaar, dan dient u het masker eerst 6 minuten uit te koken. Is uw masker wel vloeibaar, maar nog niet voldoende afgekoeld (<50°C), dan lukt het niet om het masker te activeren. Als u het toch probeert zal het niet op de normale manier gaan kristalliseren, maar het masker wordt dan troebel met witte vlokken en het blijft deels in de vloeibare staat. Als het masker verder afkoelt, kan het masker alsnog geactiveerd worden, maar het kan dan nodig zijn om de metalen disks een paar keer extra te klikken.

Wat als mijn kind of mijn hond het masker per ongeluk kapot maakt? Is de gel die in het masker zit schadelijk?

Nee de gel in het EyeCure oogmasker is niet schadelijk. De gel bestaat uit natriumacetaat (een stof gemaakt van azijn en baksoda) en water. Natriumacetaat wordt ook gebruikt als smaakstof in bepaalde etenswaren zoals “salt & vinegar”chips. Het masker bestaat verder uit ftalate-vrij PVC.

Het masker is kapot, valt dit onder de garantie?

Als het masker kapot is door een product- of fabricagefout van het masker: zie garantie.

Ik ben toe aan een nieuw masker. Mag ik het oude masker in de prullenbak gooien?

Ja, u mag het oude masker in de prullenbak doen. Het masker bevat geen stoffen die schadelijk zijn voor het milieu.

Bevat het masker latex?

Nee, EyeCure oogmasker bevat geen latex.