Gebruik & onderhoud van EyeCure

Goede, dagelijkse oogverzorging met EyeCure

De behandeling van alle oogklachten begint met goede, dagelijkse oogverzorging. Die kunt u zelf eenvoudig uitvoeren met EyeCure oogmasker. Hieronder leest u hoe het masker werkt en hoe u het gebruikt bij specifieke klachten, zoals Blepharitis, MGD, een Chalazion (gerstekorrel), een Hordeolum (strontje), droge, vermoeide of tranende ogen.

Hoe werkt EyeCure oogmasker?


U gebruikt het masker in combinatie met wattenschijfjes, die u gewoon bij de drogist of supermarkt koopt. Het werkt als volgt.

 • Verwijder voor gebruik van EyeCure Oogmasker eventuele contactlenzen en oogmake-up.
 • Was uw handen goed.
 • Maak de wattenschijfjes vochtig met een beetje lauw water en plaats ze in het masker.
 • Activeer het masker met het eenvoudige clicksysteem. Het activeren gaat als volgt. Pak een metalen schijfje met twee handen met duim en wijsvinger vast en probeer het vervolgens te “buigen”, net alsof u een Euro muntstuk door tweeën wilt ‘breken’. Het masker neemt nu binnen enkele seconden een vaste vorm aan, en bereikt precies de juiste temperatuur om de oogkompressen gedurende de voorschreven tijd warm te houden.
 • Het masker is nu klaar voor gebruik.
 • Breng het masker met de vochtige wattenschijfjes gedurende ruim 5 minuten op uw gesloten ogen aan. Langer mag ook maar korter niet.
 • Afhankelijk van uw klachten moet u na het masker een tweede belangrijke stap volgen: massage en/of verwijdering van talg. Kijk onder het kopje ‘welke stappen bij uw klachten?’ Daar ziet u welke vervolgstap voor u geldt.
 • Gebruik EyeCure oogmasker tweemaal daags voor een effectieve oogverzorging.
eyecure-shopnu

Uitkoken na gebruik

Na gebruik moet u het masker, zonder hoesje gedurende 6 minuten uitkoken in een pan met ruim kokend water. Houdt 10 minuten kooktijd aan indien u het masker pas in het water doet als het kookt. De inhoud van het masker zal dan weer vloeibaar worden. Voorkom droogkoken en beschadiging: houd de kooktijd goed in de gaten met behulp van een kookwekker. Gebruik een schuimspaan of grote lepel om het masker in en uit het water te halen.

Eén verpakking bevat twee EyeCure zelfwarmende oogmaskers. Bij tweemaal daags gebruik hoeft u de maskers dus slechts één keer per dag uit te koken.

Niet doen

 • Gebruik het masker niet direct na het uitkoken. Wacht minstens een half uur tot het masker voldoende is afgekoeld.
 • Verwarm het oogmasker niet in de magnetron of direct op een plaat.

Gebruiksduur

U kunt elk Eyecure Oogmasker ongeveer drie maanden (90 keer) gebruiken. Hierna vermindert de werking van het oogmasker. Voor een goede behandeling van de klachten is een constante, juiste temperatuur noodzakelijk. Als u merkt dat het masker minder warmte afgeeft, bent u toe aan een nieuw exemplaar.

Wanneer niet gebruiken?

 • Vochtige warmte kan bepaalde vormen van eczeem verergeren. Als uw eczeemklachten verergeren, raden wij u aan contact op te nemen met uw arts.
 • Bij glaucoom: bij glaucoom mag er niet te veel druk op de ogen worden toegepast. Trek de elastieksluiting in dit geval niet te strak aan, of leg het masker op uw ogen zonder gebruik te maken van de elastieksluiting.
 • Heeft u korter dan een maand geleden een staaroperatie of een operatie voor glaucoom ondergaan? Pas dan op bij het masseren van de bovenoogleden. Raadpleegt u voor gebruik van EyeCure eerst uw oogarts.
 • Gebruik EyeCure niet als u merkt dat het oogmasker lekt of beschadigd is.

Gebruik EyeCure oogmasker bij klachten

Het EyeCure oogmasker is te gebruiken voor verschillende soorten oogklachten. Klik op onderstaande links voor een toelichting op het gebruik van het oogmasker per klacht:

Bekijk daarnaast ook onze preventieve maatregelen om oogklachten te voorkomen.

Heeft u vragen over het gebruik van het EyeCure oogmasker? Neem dan vrijblijvend contact op, wij vertellen u graag meer.