Behandeling droge ogen

Is er een behandelbare oorzaak? Dan moet die eerst worden aangepakt. Helpt dat niet? Dan kunt u alleen proberen om de klachten te verminderen. Het EyeCure oogmasker kan u hierbij ondersteunen.

Wat helpt om de klachten te verminderen?

  • Verbetering van de kwaliteit van de traanfilm. Het is aan te raden de oogleden daartoe tweemaal daags 6 minuten te verwarmen. Dit kan met EyeCure oogmasker. Daarna moeten de oogleden worden gereinigd en gemasseerd {link naar uitleg}. Dit bevordert de productie van de talg door de klieren van Meibom en voorkomt verdamping van de traanfilm. Bovendien plakt hierdoor de traanlaag beter aan het hoornvlies.
  • Verbetering van de omstandigheden: vermijden van gebruik van airco, stoppen met roken en vermijden van rokerige ruimtes, aanschaf van een luchtbevochtiger.
  • Kunsttranen. Deze kunnen de klachten wat verzachten maar genezen de onderliggende oorzaak (meestal) niet.
  • Vaker een bril dragen in plaats van contactlenzen.
  • Een speciale bril die de ogen zo veel mogelijk afsluit voor invloeden van buitenaf zoals wind, licht of stof. Hierdoor drogen ogen minder snel uit. (kappenbril).
  • Voldoende knipperen.
  • Hoewel het onvoldoende bewezen is, denken sommige artsen dat het gebruik van omega-3 vetzuren en het drinken van voldoende water kunnen bijdragen aan het verminderen van de klachten van droge ogen.
  • De opening van het traankanaal dichtmaken (punctum occlusie). Normaal worden tranen via een kleine opening (traanpuntje of punctum) in de onderste en bovenste ooglidrand naar het traankanaaltje afgevoerd en zo verder naar de neus. Dit traanpuntje kan met een stopje of plugje worden dichtgemaakt zodat de tranen minder snel afgevoerd worden en op het oogoppervlak blijven. Als deze oplossing goed werkt, kan het traanpuntje permanent dichtgemaakt worden.

Het EyeCure oogmasker helpt u om droge ogen te verminderen of zelfs te verhelpen. Meer weten? Lees meer over droge ogen of bekijk hoe het EyeCure oogmasker hier kan helpen om oogklachten te verminderen.