Behandeling overvloedig tranende ogen

Behandeling overvloedig tranende ogenDe behandeling van overvloedig tranende ogen is afhankelijk van de oorzaak. De arts zal kijken of er een bron van irritatie in het oog zit en proberen die weg te nemen. Bijvoorbeeld vuil, haartjes of een vreemd voorwerp. Heel vaak is de oorzaak van tranende ogen gek genoeg juist droge ogen. In dat geval wordt de oorzaak van de droge ogen behandeld. Helpt dat niet? Dan kunt u zelf proberen de klachten te verminderen. Bijvoorbeeld door de oogleden tweemaal daags te verwarmen, te reinigen en te masseren. Dit kan met EyeCure oogmasker.

Soms is het nodig een ooglidoperatie te ondergaan. Bijvoorbeeld als het ooglid of traanpunten niet goed tegen de oogbol aanliggen.

Wanneer het afvoersysteem verstopt zit kan de traanpunt verwijd worden, of kan men proberen het traankanaaltje op te rekken. Als er een verstopping in de traanzak of in het traanneuskanaal zit, kan men ook een verbinding maken tussen de traanzak en de neus. Als de traankanalen verstopt zitten en het niet lukt de verstopping te verhelpen, bijvoorbeeld met een dotterbehandeling, kan in het uiterste geval ook nog een traanwegprothese worden geplaatst.

Vaak is het tranen echter van tijdelijke aard en gaat het vanzelf weer over. U kunt proberen de situaties waarin uw ogen veel tranen te mijden.

Het EyeCure oogmasker kan u dus ondersteunen om overvloedig tranende ogen te verminderen. Lees meer over de werking van het masker of meer informatie over deze oogklacht.