EyeCure bij Blepharitis en MGD

Blepharitis en MGD zijn vervelende kwalen. Blepharitis is in veel gevallen chronisch, MGD altijd. Medicijnen kunnen helpen. Maar er is meer nodig om deze klachten onder controle te blijven houden. Als u uw ogen dagelijks verzorgt met EyeCure oogmasker krijgt Blepharitis of MGD niet de kans opnieuw de kop op te steken. Vergelijk het met tandenpoetsen, een dagelijks terugkerend ritueel. Als u uw gebit niet goed schoon houdt, kunt u gaatjes krijgen en uiteindelijk zelfs uw tanden verliezen.

Als u uw ogen niet dagelijks effectief reinigt keren de klachten terug. Wimpers kunnen verdunnen, afbreken of verdwijnen. Er kan zelfs een beschadiging aan het hoornvlies ontstaan.

De basisbehandeling met EyeCure oogmasker

De basisbehandeling van Blepharitis en MGD bestaat uit twee stappen. Men moet twee keer per dag ruim 5 minuten warme natte oogkompressen gebruiken. Om daarna de oogleden goed te reinigen. EyeCure oogmasker maakt deze basisbehandeling eenvoudig en makkelijk vol te houden.

Stap 1: Het aanbrengen van het masker.
Volg hierbij de algemene gebruiksaanwijzing, als genoemd onder het kopje ‘hoe werkt EyeCure oogmasker’. Nadat u het masker met de vochtige wattenschijfjes ruim 5 minuten op uw ogen heeft laten rusten is het tijd voor de volgende stap.

Stap 2: Het reinigen van de oogleden
Dit is een cruciale stap in de behandeling van Blepharitis en MGD. Want zonder reiniging werkt de behandeling niet. Hoe gaat u te werk?

  1. Verwijder de wattenschijfjes uit het oogmasker.
  2. Masseer en reinig hiermee de wimperranden door de wattenschijfjes lichtjes tussen de wimpers te wrijven.
  3. Om druk uit te oefenen op het onderste ooglid, kijkt u naar boven, en om op het bovenste ooglid te duwen, kijkt u naar onder. Plaats uw wijsvinger evenwijdig met de ooglidrand, vlakbij de wimpers. Oefen druk uit op de oogleden, naar het oog toe. Hiermee verwijdert u de talg in uw ooglidranden waardoor de traanfilm stabiliseert en de klachten afnemen.

Ook zullen veel voorkomende klachten zoals droge ogen en overvloedig tranende ogen door het dagelijks gebruik van EyeCure oogmasker afnemen. Uw ogen zullen ook minder vermoeid aanvoelen.

Omdat Blepharitis en MGD chronische kwalen zijn, is het belangrijk niet te stoppen met het gebruik van het EyeCure oogmasker. Zodra u stopt met het gebruik en het reinigen van uw wimpers, komen de klachten weer terug.

Meer weten over Blepharitis? Ga direct door naar pagina’s over Blepharitis en MGD of neem vrijblijvend contact met ons op.