Anterieure Blepharitis

Anterieure BlefaritisAnterieure Blepharitis is een langdurige (chronische) ontsteking van de ooglidrand. De voornaamste oorzaak van anterieure Blepharitis zijn slecht werkende talgkliertjes in de ooglidranden. In elk ooglid, dus zowel boven als onder, zitten talgkliertjes (circa 25 in het onderste en circa 50 in het bovenste ooglid). Zodra deze kliertjes te veel, te weinig of verkeerde talg produceren, blijft de talg aan de oogharen kleven en wordt dan zuur.

Hierdoor kunnen de oogleden gaan ontsteken, jeuken en irriteren. Ook het slijmvlies en het hoornvlies kunnen last krijgen van de ontsteking. De klachten die optreden zijn vaak niet het gevolg van de Blefaritis maar van een slecht werkend oogoppervlak en een instabiele traanfilm.

Bij een Blepharitis aan de voorzijde van het oog (anterieure Blepharitis) kan men grofweg het onderscheid maken tussen twee vormen. Klik op de oogaandoening voor meer informatie:

Stafylokokken Blepharitis
Seborrhoische Blepharitis

Behandeling Anterieure Blepharitis

Seborrhoische BlefaritisHet oogmasker van EyeCure kan een verlichtende werking hebben op uw ogen als u last heeft van Anterieure Blepharitis en vermindert oogklachten.

Lees meer over de werking van het EyeCure oogmasker of de oogaandoening Blepharitis en neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.