Seborrhoische Blepharitis

Seborrhoische Blepharitis

Seborrhoische Blepharitis wordt in verband gebracht met hoofdroos, een aandoening waarbij dode huidcellen van de kruin loslaten. Seborrhoische Blepharitis wordt in 90% van de gevallen veroorzaakt door Seborrhoische dermatitis, een huidaandoening met roodheid, schilfertjes in het gezicht, waarbij soms jeuk kan ontstaan. Het komt vooral in de plooien naast de neus en in de wenkbrauwen. Het kan ook op andere plaatsen op het lichaam voorkomen, vaak in plooien, maar soms ook in de wimpers.

Bij Seborrhoische Blepharitis produceren de talgklieren een abnormale hoeveelheid en kwaliteit (afwijkende samenstelling) traanfilm. De traanfilm bedekt en beschermt normaal gesproken het oogoppervlak, en “smeert” het oog. Traanfilm zorgt voor de afvoer van vuil en stof en voorkomt dat het traanvocht te snel verdampt. Factoren die een rol kunnen spelen bij het ontstaan van deze vorm van Blepharitis zijn hormonen, voeding, algehele lichamelijke conditie (verminderde weerstand) en stress.

Symptomen & klachten Seborrhoische Blepharitis

Seborrhoische Blepharitis is te herkennen aan onderstaande symptomen & klachten:

  • Roodheid van de oogleden
  • Zachte vettige korstjes op de ooglidrand en de oogharen, waardoor de wimpers vaak aan elkaar plakken.

Behandeling Seborrhoische Blepharitis

Het oogmasker van EyeCure kan een verlichtende werking hebben op uw ogen als u last heeft van Seborrhoische Blepharitis en vermindert oogklachten. Lees meer over de werking van het EyeCure oogmasker of de oogaandoening Blepharitis en neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.