EyeCure oogmasker praktisch hulpmiddel bij behandeling Meibomse klierdisfunctie (MGD)

EyeCure oogmasker praktisch hulpmiddel bij behandeling Meibomse klierdisfunctie (MGD)

De kliertjes van Meibom zijn kleine kliertjes aan de binnenkant van je ooglid. Zij geven talg af die ervoor zorgt dat de tranen op het oogoppervlak niet te snel verdampen. De afvoergangetjes van deze klieren zitten in de ooglidrand achter de wimpers. Soms functioneren deze Meibomse talgkliertjes niet goed. Ze kunnen te weinig talg afgeven of talg van verkeerde kwaliteit. Soms kan de talg te hard worden waardoor de afvoergangetjes verstopt raken. De klieren van Meibom kunnen ook teveel talg afgeven die dan aan de wimpers blijft plakken.

EyeCure oogmasker praktisch hulpmiddel bij behandeling Meibomse klierdisfunctie (MGD)Ontstaan irritatie
Door een afwijkende functie van de klieren van Meibom kan er irritatie van de oogranden ontstaan, of ooglidrandontsteking (blefaritis).

Andere bekende klachten
zijn droge ogen, tranende ogen, jeukende, brandende, vermoeide of geïrriteerde ogen, wisselend zicht en discomfort bij het dragen van contactlenzen.

Meibomse klierdisfunctie (MGD)
is een chronische aandoening en heeft dan ook chronische behandeling nodig. De behandeling bestaat uit het tweemaal daags verwarmen met vochtige kompressen en daarna zachtjes reinigen en masseren van de oogleden, waardoor  de talg naar buiten kan worden gemasseerd.

EyeCure oogmasker
is een goed hulpmiddel bij behandeling van Meibomse klierdisfunctie. Het masker is gemakkelijk in gebruik, heeft precies de juiste warmte en houdt deze temperatuur ook lang genoeg vast. Vaak zijn de klachten binnen een paar weken aanzienlijk verminderd. Meer informatie over de behandeling van Meibomse klierdisfunctie met EyeCure oogmasker vind je op onze site.

eyecure-shopnu